Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği tarafından 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Titanik Otel Antalya’da gerçekleştirilmiş olan Kongre’de CMA olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 900 kişiden oluşan veteriner hekimlerle buluşma imkanı yakaladı.

CMA, 1,5 yıllık yeni bir şirket olmasına rağmen 3.defa uluslararası benzer kongrelerde yer alarak bilimsel kongrelere destek vermeyi stratejik hedefi arasına koymuştur.

Kongre içeriğinin çiftlik veteriner hekimleri ile serbest veteriner hekimlerinin ilgisini çekmesi bu alanda faaliyet gösteren hekimlerin  yoğun olarak katılımından anlaşılmaktaydı.

Yabancı ve yerli uzmanların sunumları ile gerçekleştirilen kongre çiftlik hayvanlarına yönelik klinik çalışmalar sunulması ile bilimsel açıdan zengin bir kongre olmuştur.  Kongreye katılan sektör paydaşları ile bilgi alış verişinin sağlandığı ve yoğun ziyaret alan stand alanında pek çok konu dile getirilerek geleceğe yönelik güzel beklentilerin şekillenmesine vesile oldu.

Endüstiyel üretimin ön plana çıktığı günümüzde koruyucu hekimlik, tedaviden daha ön planda yer almaktadır. Ekonomik kaybın şekillenmemesi için etken faktörlerin elimine edilmesi koruyucu hekimliğin kapsamındadır.  Koruyucu hekimlik yanında beslenmenin önemi oldukça önemli, Prof. Dr. Hakan Biricik hocamızın sunduğu  Yarının İneklerinin Beslenmesi: Buzağı 4.0 sunumu oldukça ilgi çekiciydi.

Hayvan sağlığında antibiyotik kullanımını azaltma hareketi, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünya çapında güçlenmeye devam ediyor. Antibiyotiklerin eliminasyonu ve barsak sağlığının tam korunmasında probiyotikler, organik asitler, enzimler vs  ön plana çıkmaktadır.

CMA kongre standında;

‘’Geleceği Keşfet’’ konseptinde, yetiştiricilikte ikinci beyin olarak adlandırılan barsak sağlığı ile ilişkili probiyotik ve biyofermentleri, biyoteknolojik teknikleri kullanarak hayvan sağlığını iyileştirmek, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ürünler ve yeni yöntemler geliştirmeyi hedeflediğini anlatmıştır.

‘’Barsağı Korursanız, Tüm Vücudu Korursunuz’’ sloganı ile ruminantlarda ilk olarak probiyotik, prebiyotik, enzim içerikli ZymFlor Ruminant adlı ürünü standında tanıtmıştır.

CMA, yerli barsak florasından izole edilen probiyotikleri, tüm hayvan gruplarında ayrı ayrı pazara veren ilk ve tek firma ünvanını elde etmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye’de Hayvancılığın geleceği olan buzağı, kuzu ve oğlak ishalleri geri dönüşü olmayan kayıplara hatta ölümlere neden olmaktadır. Bu ihtiyacı görerek ruminant barsak florasından elde edilen probiyotik ve biyofermet içeren Zoentero adlı ürünü kongre standında tanıtmıştır. Barsak sağlığının tam korunmasında yeni nesil biyoteknolojik bu ürünün, ‘’artık buzağılar ölmesin’’ tezini tam anlamıyla desteklemesi ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlaması için çalışmaktadır. Sağlıklı buzağı, kuzu ve oğlaklar geleceğin sağlıklı nesilleri olacaktır.

Ruminantlarda, prebiyotik, vitamin, mineral ve aminoasitten oluşan ve tüm olumsuz yaşam şartlarında hayvanlara  yüksek direnç sağlayacak dörtlü kombinasyonlu efervesan toz şeklinde ürünü Bio-AminoVit Ruminat’ı kongre standından sunmuştur.

Yine ABD’den Sikatrizan ve göbek kordonu kurutucu Super 7, Almanya’dan Boviferm Plus ile buzağı sıvı elektrolit ihtiyacını, ZoeMint Cream ve sprey ile meme sağlığını, Hollanda’dan İnchoof Jel ile ayak sağlığını destekleyen spesifik özellikleri olan biyoteknolojik ürünleri kongrede sunmuştur.

CMA vizyonu gereği koruyucu hekimlik ürünlerinin veteriner hekimlere tedarikini hedeflemiştir. Bu doğrultuda hızla değişen pazar koşullarına ayak uydurarak ve kendini sürekli yenileyerek, bulunduğu sektöre katkı sağlamaya devam edecektir.

CMA olarak her zaman veteriner hekimlere yakın olmak, destek ve hizmeti Türkiye’nin her yerinde görev yapan veteriner hekimlere götürmek suretiyle sektörde büyümeye devam edecektir.

Beşinci Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi & I.Uluslararası Kongresi Beşinci Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi & I.Uluslararası Kongresi

Ahmet ÇELİKOĞLU

Saha Müdürü

CMA Biyoteknoloji ve İlaç A.Ş.